úterý 20. října 2015

Muzeum Kampa

Toyen
Šmidrové. A hlavně můj oblíbený Karel Nepraš. 


     Byla jsem překvapená, jak holky vnímaly Toyen. Úplně přirozeně... 
     Mařenka se chtěla k některým obrazům ještě znovu vrátit. 






     A na tučňáky se Františka vždycky těší. :-)

10 komentářů:

  1. Překrásné slečny a krásné fotky! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. tam se chystáme s maminkou už dlouho, na Toyen , nemůžu se dočkat!krása...a ono se tam už smí fotit?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, na Toyen ne. Však tady taky žádný fotky z tý výstavy nejsou ;-)

      Vymazat
  3. Ha! Na Nepraše jsem jednou úplnou náhodou narazila, když jsem hledala něco k referátu, a má krásné věci!. např. ta projekce-můra a jeho nedávné věci, u kterých už zas nevím název.

    OdpovědětVymazat
  4. Překvapilo mě, kolik lidí mi trvdilo, že Toyen nerozumí a že se jim nějak nezdá... já nad tím nikdy teda takhle nepřemýšlela, ale miluju ji od střední. Akorát jsem čekala, že tam toho bude od ní víc :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony ty výstavy v Muzeu Kampa nebývají moc obsáhlý. Ale zase tam jsou od Toyen samý fakt dobrý věci. :-) Byla jsem před x lety na velké retrospektivě Toyen v Domě U Kamenného zvonu, to bylo teprve něco!

      Vymazat
    2. Tam jsem tehdy byla taky - to bylo hodně silné! Moje první setkání s Toyen, které mě velmi nadchlo :)

      Vymazat
  5. Výstavu Toyen jsem navštívila v neděli, moc se mi to líbilo, její obrazy na mě působí takovým romanticky znepokojivým dojmem. Kdysi jsem v Praze viděla i její koláže s erotickými náměty. Byla to velmi zajímavá žena, která ve své době bořila zažité stereotypy. Dnes by její dílo nebudilo takovou kontroverzi, je zapotřebí se na její dílo dívat i z pohledu tehdejší doby.
    Je skvělé, že se Vašim dětem její obrazy tak líbily. Mají vybraný vkus :) A to myslím vážně!

    OdpovědětVymazat
  6. Je zaujímavé ako niektoré deti reagujú a obdivujú. Neviem si ani predstatiť vlastnú dcéru, že by na Toyen vydržala dlhšie ako 5 sekund, za ktoré by miestnoť prebehla a liezla po schodoch ďalej. Ale priznávam, že ani mne nič nehovorí, i keď som sa snažila. Ja som si oveľa viac užila Kamila Lhotáka, tam je to jasné a veselé. Stroje a balóny a tie farby!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ukázala Toyen poprvé ještě jako děcku moje maminka a už tehdy se mi líbila. Asi (snad) je to dědičný. I když si vlastně myslím, že děti mají ty oči (a hlavy) otevřené a je jen na nás, co jim chceme ukázat. Něco se jim líbit bude, něco třeba ne, ale za pokus to určitě stojí. A třeba zrovna Kamila Lhotáka... :-)

      Vymazat