čtvrtek 29. září 2016

Moře, švestky, piráti...


     Nečekala jsem, že je to tak chytne... Ale když pak z koruny staré švestky slyším "Hoď mi lano, Titty!", mám fakt radost. :-)

  




7 komentářů:

  1. POndělíčko, četli jste i první díl? My máme od prvního dílu jiné vydání s nevkusnou obálkou, ale s moc pěknými ilustrace přímo od pana spisovatele. Tenhle druhý díl máme stejný. Naše holky to až tak nechytlo, ale já si to možná přečtu sama kvůli sobě. Díky mému muži je mi blízké to jachtění, cítím se děsně důležitě, když čtu o vše těch obratech, křižování apod.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. První díl jsme nečetli, ale určitě po něm budeme muset popátrat. Četli jsme před spaním - některý ty kapitoly byly fakt dlouhý a holky nepřipustily, aby se kapitola nedočetla. Ještě že byly prázdniny... :-)

      Vymazat
  2. Jé, tak to jsem měla ráda jako malá. Ale v retro-designu :) A teď si představ, že jsem ji četla u babičky, jejíž louka končila velkým rybníkem s opravdovým ostrovem! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je nové vydání, ale se starými ilustracemi od Zdeňka Buriana. Taky máme ostrov! :-) A Kančenžangu samozřejmě. Baví mě, jak Františka v té knížce ještě pořádně neprokoukne to "jako", Mařenka už tuší, ale pořád ještě moc dobře ví, že to "jako" je strašně důležitý. No a já to vím taky... :-)

      Vymazat
  3. Úžasné příběhy!!! Teď na stará kolena jsem si koupila pár dílů v antikvariátu. Jeden jsem přečetla loni, další si šetřím na horší časy. Je to úžasné, že se to současným dětem líbí. Dnešní doba je tak uspěchaná a tehdy byla neskutečná pohoda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych chtěla jednou dosáhnout klidu nejlepší domorodé maminky... :-)

      Vymazat
  4. To bylo moje dětství, dokonce jsem nedávno neodolala v antikvariátu a koupila si ji. Moje děti ještě nedorostly těmto příběhům, v skrytu duše doufám, že by k nim také někdy mohly najít cestu.
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat