středa 15. ledna 2020

Drobnosti


Sčítali jsme ptáky na krmítku s Českou společností ornitologickou.
Letos byl na krmítko oproti loňsku mnohem radostnější pohled.
A Mařenka mezitím přidala do svého skicáku brhlíka a sýkoru koňadru.


S kolegyní v práci si navzájem půjčujeme knížky z knihovny. Za ten měsíc výpůjční doby je krásně stihneme přečíst obě - a ještě si pak o nich můžeme popovídat. :-)
Tahle se nám líbila oběma.
Vlastně se v ní nic převratného neděje, Frankie v domku po babičce překonává svoje úzkostně-depresivní období. Ale je plná drobných postřehů, pocitů a odkazů na umělecká díla převážně konceptuální - což byl mimochodem pro mě podnět k mnoha otázkám, zatím s nejasnými odpověďmi...


Načala jsem svůj nový skicák, myslela jsem si, že bude akvarelový, ale asi ne... Na to množství vody ta gramáž papíru asi stačit nebude.


A konečně mám lampičku nad domácím pracovním stolem. Je na něm tak málo místa, že postavit na něj cokoliv dalšího už nebylo možné. Tohle je ideální řešení. Mám z ní fakt radost.


     A to je asi tak všechno. :-)

8 komentářů:

  1. Milé radosti :-) Také jsem sháněla skicák na akvarel, cena byla skoro astronomická, ale paní ve výtvarných potřebách říkala, že stačí namalovat, vytrhnout a zarámovat. Papír je s bavlněným vláknem a chová se skoro jako plátno. Investice se vyplatila a už vyhlížím formát A3-rodina bude mít tip na dárek :-) Hezký den, Klára H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám - na doporučení z výtvarných potřeb, ono se vyplatí ten personál poslouchat :-) - taky vytrhávací skicák na akvarel s dostatečnou gramáží. Tady u toho jsem si myslela, že bude takový cestovní, univerzální, podle popisu by měl i na ten akvarel stačit. Ale asi to moc máčím. :-) Ale on se využije i tak. Zdravím. Kl.

      Vymazat
  2. Dobrý den Kláro,
    neměla byste nějaký osvědčený titul slovenského autora. Děkuji za radu Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Gábino, myslíte něco na čtení pro dospělé? Ajaj, to se přiznám, že asi ne... Vlastně by mě samotnou nějaký tip, nejlépe současný, zajímal. Kl.

      Vymazat
    2. Tak jsem dnes v knihovně vylosovala toto: Dopisy Emilovi, Milan Lasica tak jsem zvědavá, nechám se překvapit. Jen je ještě v pořadí, tak to nebude hned :) Mějte se pěkně Gábina

      Vymazat
    3. Tak pak dejte vědět, jaké to bylo. Děkuju. :-) Kl.

      Vymazat
    4. Tak jsem začala, je to úsměvné, dopis vždy na dvojstranu, píše chlap ze starobince. Kolikrát se směju nahlas. I když je to trochu senilní :) Oddychovka. gábina

      Vymazat
    5. Tak to vypadá dobře... ;-)

      Vymazat