neděle 12. ledna 2020

Kvítka v bytě

Nemám zrovna "zelené ruce". Nedá se říct, že by naše domácí květena měla zrovna lehký život. Ale snažím se. :-) A posledních pár let se nám to doma už docela zelená.
Jenom s intuicí si teda ale při pěstování nevystačím. A navíc - při počtu členů domácnosti na metr čtvereční bytu nějak nejsem schopná zajistit našim kvítkům ta úplně nejvýhodnější stanoviště...
Chtěla jsem nějakou knížku o pokojových rostlinách, která nebude jen vystajlovaná a hezká na prohlížení, ale ze které se taky srozumitelně dozvím praktické informace. A našla jsem.
Kvítka v bytě sleduju už nějakou dobu na instagramu a jejich rady mi už několikrát s mojí květenou pomohly. Jsem vděčná za to, že se podělí i o nezdary a že jejich fotky nejsou samé "monstera monday" - nic proti pěkným fotkám, ale cením si upřímnosti, která na IG není úplně běžná.
A stejně praktická je i jejich stejnojmenná knížka. No podívejte... (Prokládám to našima kvítkama, která teda přes zimu trochu strádají, ale prý je to normální a jaro už je za dveřmi, že jo?)



















8 komentářů:

  1. Skvělé vystiženo... nemám zrovna "zelené ruce" ... to si musím zapamatovat ;-) a opět skvělý tip na knihu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že je to k užitku. :-) Zdravím. Kl.

      Vymazat
  2. Díky za upřímný článek. Už aby tady to jaro bylo.

    Loni jsem si nechala naděli knížku od Pokojovek a letos od Kvítek v bytě. Myslím, že to vystihuje můj postupně se vyvíjející zájem o domácí rostlinky.

    Pokojovky mají nádherné fotky v zajímavých interiérech, ale informace o rostlinkách nejdou tak do hloubky (a odstavec věnovaný chemickému rozboru hnojiv je z pohledu chemika úplný nesmysl, musím jim to konečně napsat). Každopádně je to skvělá knížka k nalákání začátečníků.

    Kvítka bytě mají taky krásné fotky, ne že ne, ale v textu jdou víc do hloubky. Přitom jsou texty čitelné, zábavné a pochopitelné. Je vidět, že autory mají s rostlinami větší osobní zkušenost a pravděpodobně i příslušné vzdělání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, přesně tak to vidím taky. Teda bez toho pohledu chemika. ;-) Kl.

      Vymazat
  3. Děkuji za tip. Mně teda s kytičkami radí hlavně maminka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já koupila první Pokojovky a byla jsem nadšená....ale pak vyšla Kvítka a já je musela taky koupit....a byla jsem ještě nadšenější :) Mám doma květinovou džungli a baví mě objevovat a pěstovat ty "retro" kusy - begonie, monstery atp. A navíc autorky Kvítek jsou z Brna, tak se k nim do obchůdku chystám.
    Hezké dny :) *Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se chystám pořídit si u Kvítek na jaře ten jejich klíčící talířek. Ať
      Vám to krásně roste! Kl.

      Vymazat