středa 1. dubna 2020

Nejmilejší balík...

s knížkami z Dlouhé punčochy.



     Knížku Medveď, ktorý tam nebol jsem k objednávce přihodila na punčoší doporučení
     (to je na tom totiž fajn, že v Punčoše vědí o dětských knížkách první poslední)
     a udělala jsem dobře. Je to pohlazení!



     Fridrich doporučuje do každé rodiny!






     Oren Lavie: Medveď, ktorý tam nebol 
     Ilustrace: Wolf Erlbruch
     ve slovenštině
     Slniečkovo, 2016

     Kupujte knížky od svých (malých) knihkupců nebo přímo od nakladatelů.
     Podporu teď potřebují.
     ♥

-------
Všechny knížky, které se objevují na blogu Pondělí, jsem si sama koupila, přečetla a prostě chci jen poslat informaci 
o nich dál. 
Žádný příspěvek na mém blogu není komerční nebo sponzorovaný.

10 komentářů:

  1. To je nádherné...
    A jaké jsou ty Nature activity cards? Už jste vyzkoušeli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, ještě jsme neměli čas ty karty vyzkoušet, zatím jsme si je jen zběžně prohlédli. Vypadají hezky. Jsou na nich jednoduché návody na různé činnosti v přírodě - třeba lodičky z listů, mozaiky z kamenů, poznávání semen nebo třeba házení klacíků do vody podle medvídka Pů. :-) Vlastně asi nic převratného, ale jsou moc hezky zpracované a tím, že jsou v angličtině, je to i dobrá pomůcka k rozšíření slovní zásoby. Ma a Fa už mají tu knížku Hello Nature a ta je skvělá. Tohle je takové kapesní doplnění na ven. Možná něco vyfotím, až se k tomu (přes všechnu tu domácí školu) dostaneme. Škoda, že nemáme s domácí školou volnější ruku, tohle by mě zrovna fakt bavilo a byla by to přírodověda i angličtina dohromady... :-) Zdravím! Kl.

      Vymazat
    2. Aha, to vypadá dobře, díky za vhled. Já takhle pořídla Never get bored outdoors od Usborne a je fakt hodně vtipná a praktická - tak třeba tip?
      No, škola... darmo mluvit :) Ať se daří! A díky za knižní nápovědy, mávám z lesa, j

      Vymazat
    3. Never get bored outdoors vypadá moc dobře. Děkuju!

      Vymazat
  2. Děkuji za další tipy na čtení! Taky by mě zajímaly Nature activity cards… :-) Pokud jde o malá, ale i větší nakladatelství versus "překupníci" knih - nevíte, jak je možné, že např. Megaknihy prodávají knížky za tak nízké ceny? Děkuji mnohokrát za odpověď a přeji krásné jarní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se přiznám, vůbec netuším. Taky mi to hlava nebere... :-( Krásné dny i Vám. Kl.

      Vymazat
    2. Já se k tomu s dovolením vyjádřím z pozice malého nezávislého knihkupce. Do cenové politiky Megaknih sice nevidím, jen musím říct, že je pro nás dost tristní vidět, že Megaknihy prodávají obvykle za ceny nižší, než máme my ceny nákupní. Je však zajímavé projít celým procesem objednávky. Ceny knih mají Megaknihy bezkonkurenční, k navýšení konečné ceny však dojde připočítáním balného a ceny za poštovné by také mohly být nižší (vzhledem k objemům, jaké Megaknihy jistě "točí"). Takže ono ve finále by se jim třeba vyrovnal i jiný e-shop, jen nemá tak okatě nízkou cenu knih. Nejspíš vzhledem k mega prodejům si mohou Megaknihy dovolit jít s cenami knih tak dolů, jistě objednávají po paletách, ne po jednotkách či desítkách kusů jako my. :-) Proto jim pravděpodobně nakladatelé poskytují vyšší rabat. Nicméně přijde mi až nemorální a rovnováhu knižního trhu kazící, když je nový titul rovnou prodáván s 30% či dokonce vyšší slevou. Upřímně, to mnohdy není ani naše marže. Jak řekl Martin Vopěnka, předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů, mít knihkupectví, to je v dnešní době spíš služba. Nejedná se o byznysový model, který by vedl ke zbohatnutí. Všichni malí knihkupci, které znám, tuhle práci dělají z lásky ke knihám (klišé, já vím) a často také s určitým etickým, vzdělávacím, kulturním... přesahem. Nejsme jen prodejci knih, ale skuteční knihkupci, kteří "své" knihy znají a umí poradit s výběrem. To je ta přidaná hodnota, kterou naštěstí osvícení zákazníci dokáží ocenit a nevadí jím, že zaplatí doporučenou cenu knihy. My si (časté a velké) slevy nemůžeme dovolit. To bychom byli jenom překladiště knih s nulovým výdělkem. :-) A tak si skutečně vážím každého, kdo si u nás knihu koupí. Jsou země, např. Německo, kde knihy mají pevně stanovenou, závaznou cenu. To by se mi hodně líbilo. :-)) Zuzana

      Vymazat
    3. Zuzko, děkuju za náhled. Myslím, že je důležité tohle všechno vědět a zohlednit. Držím palce, jste potřeba! ♥ Kl.

      Vymazat
    4. Paní Zuzano, mockrát děkuju za osvětlení! Malá knihkupectví miluju. A souhlasím s Vámi, že to rozhodně není byznys, ale služba. Nedaleko máme kupříkladu maličkatý krámek s knížkami, kde jeho provozovatel i spí. A s knížkami jezdí po trzích a poutích - stopem... Jako malá jsem si na knihkupectví strašně ráda hrála - a teď máme s dětmi obří knihovnu, takže mám občas pocit, že minimálně jedno z nich vyloženě živíme... :-) Ale život mezi knížkami je prostě paráda, takže na klasická knihkupectví nedáme dopustit. Ať se Vám daří!

      Vymazat
    5. Děkuji, Nikolo. Když jsme s kamarádkou knihkupectví zakládaly, více méně jsme věděly, do čeho jdeme, a ani v těch začátcích, kdy jsme ještě spoustu věcí nevěděly, jsme si nemyslely, že budeme díky prodeji knih za vodou. :-) Také jsme začínaly jako kočovné knihkupectví s pojízdným stánkem, než jsme se usadily v kamenném obchodě, a i dnes na trhy jezdíme. Jen jak člověk víc a víc proniká do fungování knižního trhu, není mu z toho veselo. Na současné situaci vnímám jako pozitivní rýsující se semknutí nás malých - malých nakladatelů a knihkupců. I z těžkých časů, a často právě díky nim, může vzejít něco skvělého.

      Vymazat