neděle 5. srpna 2018

Flautoškolka

Takové malé prázdninové pískání.









     Dostali jsme Flautoškolku (krásně ilustrovanou Andreou Tachezy), včetně pětidírkové flétničky, od kamaráda jako odměnu za drobnou pomoc. Flautoškolka je určená především předškolákům, výhodou u naší o něco starší Františky je, že hrát podle žákovského sešitu zvládne krásně sama - Fa je strašně tvrdohlavá, poradit si moc nenechá, na všechno chce přijít po svém. :-) Pro výuku ve školkových třídách je ale k dispozici i učitelský sešit a vůbec... pokud by vás to zajímalo, víc o tom, proč jen pět dírek na flétně a jak s Flautoškolkou nakládat, najdete tady.

6 komentářů:

  1. To by byla flétnička pro mě. Na základce jsem měla největší problém pokrýt svým mikromalíčkem tu dvojitou díru na konci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš! Tady jsou dírky jednoduchý a žádný schovaný ve spodu... ;-) Já teda ještě hodně oceňuju, že tuhle flétničku Fa nepřepískává.

      Vymazat
  2. Tak to je bomba! Přesně něco takového sháním pro naše prcky (já se taky ráda přiučím). Díky moc za tip :-) Hezké dny A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. :-) Krásné prázdninové dny i Vám. Kl.

      Vymazat
  3. Kláro to je skvělý to asi klukům pořídím!(a sobě...:))a prosím tě nevíš jestli se dá koupit i ta světlá flétnička?na eshopu jsem ji nenašla...a myslíš, že stačí ten sešit, nebo i ta učebnice?moc díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zuz, zkus se na tom eshopu zeptat - píšou, že mají flétničky od dvou výrobců. Pro jednoduché dětské hraní asi stačí ten sešit. Prstoklad je z toho srozumitelný. Kdybyste to chtěli vzít i trochu s výukou, dýcháním, aktivitami okolo, hodil by se asi i ten učitelský sešit. Škoda, že jsem se nemohla včera zastavit, půjčila bych ti ho, abys viděla... Ale třeba (snad) to vyjde jindy. My tu teď o prázdninách moc nejsme.

      Vymazat