neděle 2. prosince 2018

První...

okýnko, první svíčka.




     Místo adventního věnce čtyři kameny (stejně jako vloni, předloni, předpředloni..., mám je ráda), místo cukroví pečeme kaštany, adventní kalendář čokoládkový.
     Tohle je příspěvek pro všechny maminky, které nestíhají nebo prostě nemají sílu vymýšlet a vyrábět dětem vlastní adventní kalendáře s nápaditými dárky na každý den. Pro maminky, co ještě nemají ani upečíno, ani nazdobíno. Ale chápejte mě správně - není to ani nic proti vám, které to stíháte a máte na to chuť a sílu. Já to obdivuju a docela ráda se na všech těch sítích vší tou krásou a nápaditostí pokochám. Ale sílu nemám. A času taky moc ne. Do práce chodím za tmy a za tmy se vracím domů. Děti mají docela dost "tvoření" do školy - úkoly, písemky, referáty. Vlastně jsme docela rádi, když je spíš chvíli klid a nic nemusíme...
     Jednu věc jsme si ale s holkama domluvily. Budeme si až do Vánoc zase spolu číst. Ma a Fa si už docela dlouho čtou před spaním samy. Ale teď v prosinci si zase každý večer vlezeme společně do postele a vytáhneme jednu z knížek, které máme přečtené stokrát, jen je to už docela dávno, a přečtem si je znovu. Dneska jsme začaly Chlebovou Lhotou. A myslím, že přesně to jsme potřebovaly. :-)
     Krásný a klidný adventní čas vám všem přeju!



14 komentářů:

  1. Pro mě je naopak jednodušší neshánět čokoládkový kalendář a dávám do toho kapsičkového z cesty domů co mě zrovna napadne, nemusím nic připravovat a plním postupně. Dnes to byla schovaná čokoládka toblerone co nám před měsícem přinesla návštěva, včera pětikoruna, předevčírem čtyři buráky:)tak třeba tip na příště pro matky co nezvládají ani do obchodu s hezkýma čokoládkovýma:) nevěřím že jsi tak hezký koupila tady u nás! :)přeju krásný advent. S klukama čteme poprvý čarovnou zimu, je to paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuz, však jak píšu, ať to má každý, jak chce a jak se mu líbí - jde jen o to nemít pocit, že to všechno musí být dokonalý... ;-) My máme čokoládkový kalendář každý rok, podle mě jsou ty malé čokoládky (z kvalitní čokolády, ne žádné náhražky) na adventní odpočítávání prostě ideální. Přiznám se, že se mi moc nepozdávají kalendáře dárečkové - myslím, že na adventu je hezké právě i to čekání a očekávání a trocha té trpělivosti - a že stačí dárky na Štědrý večer... Letos jsme si kalendáře přivezli z Berlína - když už jsme tam byli a když oni Němci ty Vánoce tak umí. :-) Mějte se a zase nějaký sníh vám (nám) přeju - Tvoji kluci vypadali ve sněhu naprosto šťastně. Kl.

      Vymazat
    2. Jo a ten Tvůj způsob plnění kalendáře je príma. ;-) Já jsem ale hlava děravá, jsem ráda, že si večer vzpomenu, že mám připravit dětem svačiny do školy, obávám se, že by občas koukaly do prázdné kapsičky. :-)

      Vymazat
    3. Noo s tou školou to mám podobně:)teď si postupně toník začíná dělat sváčy radši sám:)a prázdná kapsička se mi určitě raky někdy povede. Ale děti vědí, že někdy nezvládám, tak mi to třeba připomenou:) jako a doufam ze babicka prinese velkyho mikulase a ze mi daji kousnout:)

      Vymazat
  2. My máme pytlíčkový adventní kalendář a v něm ne sladkosti, ale drobné papírnické dárečky a věci na tvoření. A taky si pravidelně užíváme adventní kalendář déčka (www.decko.cz/advent), ten je krásně poetický. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za ta slova, to jsem potřebovala...

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Klárko, mělo by to být přesně tak, jak píšeš. Každý ať si zvolí cestu dle svého. Adventní věnec děláme, to kluky baví, ale kalendář s dárečky se u nás neosvědčil. Víc je baví obyčejný kalendář na lednici, který odškrtávají červenou fixou. Vedle něj visí dopisy Ježíškovi, které můj manžel skládá veršované, aby z toho Ježíšek taky něco měl. Např. letos manžel píše: "Celý rok byl hodný taťka, neměl by teď přijít zkrátka, vždycky ráno je mu zima, pak ho týden trápí rýma ... Neděste se, manžel si píše o nový spací pytel :-) Jenom u dopisů kluků měl problém, protože první rým, který ho napadl na slovo mobil, byl samozřejmě debil :-)Děkuji za připomenutí společného čtení. Také jsme ho praktikovali, ale jak byli kluci větší ... asi zavedeme také, je to krásný okamžik společného souznění. Krásný advent přeje Peťula a její muži

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O adventu ať je klid,
      nechme se navzájem žít.
      Ehm, já Ježíškovi radši napíšu v próze. :-)
      Krásný předvánoční čas přeju. Kl.

      Vymazat
  5. Příspěvek přesně pro mně :-)Díky za něj i za reakci Peťuly a jejich mužů, pobavila velice. Klidný advent!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný příspěvek co hladí duši :) Já jsem strašně zpomalená (asi díky těhotenství, jinak nevím :)), takže jsem si skoro ani neuvědomila, že už začíná advent. Letí to, letí...
    A prosím, odkud máte ty kameny? Moc se mi líbí, děkuji :) Poklidné dny přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony ty Vánoce stejně přijdou, ať už zdobíme a pečeme nebo ne. ;-) Kameny jsou od Michaely Kárové - mihulli (www.mihulli.com). Akorát má teď brousicí přestávku kvůli malým dětem. :-) Mějte se krásně - v očekávání Vánoc i ještě větších radostí... Kl.

      Vymazat
  7. Wau...přeji Vám krásné chvíle v posteli a s knížkou :-))) znám je, jsou nááááádherné:-))) K

    OdpovědětVymazat