úterý 22. září 2020

Žítková















     Horko, ticho a nebi blízko. 

8 komentářů:

  1. Po cestách bohyní? Já vůbec nevím, jak bych tam s tou energií dokázala pracovat ... ale moc ráda bych se tam jednou podívala ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě, po bohyních jsme nenašli ani památku (ale zas až tak urputně jsme nehledali). Ale to místo a krajina jsou nádherné a historie silná, nejen ta "bohyňská". Kl.

      Vymazat
  2. Paní Kláro Žítková je moje dlouhodobá touha, zatím se mi nepodařilo přimět manžela na výlet tímto směrem. Vůbec kopanice jsou malebné pro toho kdo vnímá jejich kouzlo. Ještě dotaz, ten krásný chléb je tam k dostání? Krásné babí léto přeje Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, chleba se tam pekl ve venkovní peci u jedné chalupy a byl ke koupi - celý nebo po krajících s pomazánkou. Je tam krásně. Zdravím. Kl.

      Vymazat
  3. Kláro, ta poslední fotka je z poslední chalupy nad Žítkovou? Takové samostatné stavení už nahoře u lesa nad pastvinami? Paní tam pekla výborné domácí pečivo pro pocestné "do ruky", a zároveň to byla maličkatá hospůdka, kolem koně... je to ono?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, tohle je naopak dole kousek nad přehradou. My jsem se tam dostali omylem, když jsme nahoře nad Žítkovou zabloudili, sešli jsme až dolů k přehradě a pak jsme se zase museli plahočit do kopce... Domácí pečivo pro pocestné, chleba a limonádu jsme potkali výš nad Žítkovou, v takovém stánku u chalupy s výhledem do kraje - a to byla teda docela záchrana. :-) Kl.

      Vymazat
  4. Krásné místo a Vaše fotky umí vždy pojmout tu atmosféru, jak Vy to děláte :-). Jinak vaše záchrana se jmenovala Odpočívadlo u Hajtmanů ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máte pravdu! Já si pamatovala "odpočívadlo", ale jméno jsem zapomněla. :-) Děkuju. Kl.

      Vymazat