sobota 1. března 2014

Ne...

... nemám tuhle partu ráda!
I don´t like them. But... 

   
     Nicméně už s námi nějakou dobu bydlí. První k nám přišel (přišla? přišlo?) poté, co jednoho takového zářivě růžového přinesla Mařenka ze školky, že jí ho dala Barunka, protože jich má dost a když Mařenka - chudinka - žádného nemá... Barunce jsme toho jejího vrátili a Mařenka si vybrala v hračkářství svého. Ne, nelíbí se mi, ale zas tak zásadová nejsem. Snažím se svoje děti trochu někam směřovat, ukazovat alternativy, vysvětlovat svoje postoje (samozřejmě nejen, pokud jde o hračky)... ale výběr bude stejně vždycky na nich. A vlastně se kupodivu většinou :-) docela shodneme. Věřím, že se jim to všechno v těch hlavičkách skládá a rovná a třídí... A jednou se uvidí...
Konec výchovného okénka. :-)
     Ale když jsem dneska ráno viděla, jaké ty potvory dostaly parádní nové oblečky z popraskaných balónků, musela jsem se smát... Fešáci.




     Jo, a na hory prý jedou s námi. :-/

     Jak to máte s výběrem hraček vy? Je něco, co k vám domů nesmí?

14 komentářů:

  1. Taky jich pár u nás bydlí,Natálka jim dělala oblečky z papírů a plsti.Ani mně nebyla tahle parta moc po chuti,ale teď by mi byla milejší,než věčné vysedávání u Facebooku.
    A ty balónkové čepičky jim teda moc sluší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohdano, to chápu... Nás příští rok nejspíš čeká mobilní telefon pro Mařenku (chtěla bych, aby ve třetí třídě už fungovala trochu samostatně, ale přece jen na dosah - no a hlavně ho Mařenka "strašně potřebuje") a už teď je mi jasný, že to bude "vyšší level".

      Vymazat
  2. Nejlepší klobouky, co jsem v životě viděla! :-))
    Máme doma taky celkem slušnou sbírku, holky nedají dopustit na koníky ze série My little Pony. U první blechy jsem byla zarytým zastáncem hoch vkusu, ale teď na to koukám z jiné strany a rozhodně to nehrotím. Kombinují je s jinýma hračkama, dotvářejí jim domečky a další rekvizity... a svou hrací funkci tak splňují vlastně dokonale.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Maruško, já taky když pak vidím, JAK si s těma figurkama holky hrajou, jsem s nima docela smířená... :-)

      Vymazat
  3. Je to pár let co jsem si říkala, že nechci domů Barbie. Změnilo se to na maškarním plese, kdy tehdy tříletá Johanka plakala, proč ona nedostala panenku za nejhezčí masku. Jen prosím ne monster high - naštěstí se ani jedné z holek nelíbí :). Dneska si krásně hrály s Lichožrouty co jsem jim udělala z ponožek :)). Nika

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky. Ty oblečky mají styl.

    Zatím jsem žádný problém s výběrem hraček neměla. První barbínu jsem Jů koupila sama, když jsem viděla, jak si s ní ve školce hraje. Od té doby jich pár včetně Kena přibylo a vyhraje si s nimi parádně. Asi bych měla problém s Monster High nebo s některými klučičími hračkami (zbraně). Trochu mi vadí dětský notebook, který dostaly od babičky, ale stejně si s ním spíš hrají na školu.

    OdpovědětVymazat
  5. Hmm, to je zajímavý, mně vlastně asi ty monster high přijdou lepší než barbíny - je tam aspoň určitá nadsázka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznám se, že se mi monster high líbí taky víc (v rámci možností a nabídky samozřejmě) a nepřekvapilo mě, když si nejstarší blecha vybrala jednu místo barbie... působila trochu punkáčsky stylem oblečení, ale proč ne, že... vidím v tom taky nadsázku... a koneckonců jde vždy o to, že mají děti ještě jinou alternativu a ony si najdou později cestu svou...

      Vymazat
  6. Hmmm, taky tyhle potvůrky zrovna nemusím a rozhodně jsem je sama proaktivně nenabízela, když Adélka o ně taky zas tak nějak moc nestála, ale jednoho "petšopáka" už taky máme, jo a k tomu 4 "zůbls". Ale beru to jak to je, rozhodně to není tak, že bych zakázala čemukoli, že k nám domů nesmí... Jo a ty balónkové oblečky už u nás proběhly taky, ale byla to myslím zavinovačka pro takové pidimiminko :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Klárko, to je výborné :) Taky jsem je přijala do domu s jistými rozpaky, ale nakonec jsem je měla ráda. A ano, jak píše Bohdana, jak ráda bych je teď vymněnila za facebook. ...Já jsem nikdy doma nechtěla barbíny a ani jsme žádnou neměly, holky je nechtěly, ovšem teď máme období Monster High. Když mě Violka přivedla do obchodu a ukázala mi je, tak jsem ji chvilku přemlouvala, ať si vybere jakoukoliv Barbie ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, je mi jasný, že to opravdové lámání chleba nás teprve čeká... :-)

      Vymazat
  8. máme na to asi podobný pohled...ráda, když vybírám, kupuji krásné hračky s příběhem a od skvělých tvůrců...pak miluju hračky staré,stářím prověřené a často skoro nepoznamenané...ale pak jdeme do knihkupectví a tam se toník nadšeně vrhne na strašnou knížku s plastovou mašinkou...no a stojí pár korun a láska veliká...pak mě vždy moc těší jeho dlouhodobější lásky k těm, co se líbí mě...třeba lodička z kůry má úspěch!:)no ale co doma opravdu nesnesu jsou nekvalitní hračky(plastové i dřevěné...),které se ihned rozpadnou a ohrožují nejen dítě...to mi hlava nebere, že se takové hračky vůbec prodávají....

    a co si myslíte, kolik hraček by mělo dítě mít?je nějaká hranice?:)čapky z balonků jsou krásné:)
    užijte si hory!

    OdpovědětVymazat
  9. Vylepšení Vašich holčiček posunulo petšopáky na úplně jinou kolej. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Zlatí petshopáci! Měli jsme jich desítky, včetně kolotočů a jiných výmyslů, ze dne na den ale byli opuštění a jejich místa obsadily monster high. Jenže pravda je, že Stela si s nimi strašně vyhraje. Každý den. Nelíbí se mi, ale nejsem matka, která dětem dovolí jen to, co ona uzná za vhodné, estetické apod. I kýč vychovává :)

    OdpovědětVymazat