neděle 23. září 2018

Sedm

Dneska je to sedm let od prvního příspěvku na tomhle blogu. Kus mého života.
Mám to tady ráda, do nějakého slavení mi ale moc není. Spíš mám poslední dobou pochybnosti, jestli to má smysl. Možná jsem jen unavená...
Vím, že sem chodíte, ta čísla se mi ukazují. Ale vlastně moc netuším, kdo se za těmi čísly skrývá. Tak kdyby se Vám třeba chtělo napsat "Ahoj, tady Helena z Vodňan", "Tady Bedřich z Opavy", budu ráda. :-)
Jo a pěkný podzim přeju!
Klára






142 komentářů:

  1. Tak ráda bych ti napsala ,,tady Bedřich z Opavy":)).
    Jsem moc ráda, že se známe. Že se máme.
    ♥♥♥
    (Hezkej podzim!)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, som Zuzana z Bratislavy, tiež blogerka, tiež s dvomi deťmi a tiež s pochybnosťami :) Pravidelne sledujem 10 blogov, zhodou okolností všetky české a americký Cup of Jo. Chodím sem od začiatku strašne rada pre inšpirácie, tipy na knižky, výstavy, výlety a najviac obdivujem M a F, sú úžasné! Gratulujem k šťastnej sedmičke a teším sa na ďalšiu. Krásnu jeseň!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, Klárko, tady Maruška, 7 je opravdu hodně... já teď zvažuju před každým příspěvkem ukončení hračkového blogu. Ne že by nebylo o čem psát, spíš naopak jak se kupí zkušenosti, ale nějak stárnu a přátelé v mém věku odcházejí na druhou stranu života. Času je málo a je pro mne čím dál vzácnější, že se mi ho nechce "plýtvat" do online světa. Držím ti palce ve všem <3

    OdpovědětVymazat
  4. Tady Petra z Dědečkovy zahrady a čerstvě z Volyně :-D Zdravím a mávám a přeju a těším se na všechny další příspěvky!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, tady Magdaléna od Zlína, co sem chodí kvůli Tvému osobitému pohledu na svět okolo nás, který zprostředkováváš obrazem i slovem tak zajímavě, že se těším na každý nový příspěvek... děkuji za chuť stále psát...

    OdpovědětVymazat
  6. Tady Madla z Prahy, Vas blog je (spolu s plamenakemaoslici) muj nejmilejsi. Mimo jine pro tu moudrou a vystiznou strucnost.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, jsem Marketa od Opavy :-) obdivuji tvoji strucnost, kterou ja bych nikdy nedokazala. Chodim sem pro potechu oka i ducha a krasne tipy na vylety, dovolene, tvoreni a knizky. Kocham se dvema krasnyma a sikovnyma holkama, mam dva kluky :-) p.s. kdyby byla cesta nekdy do Opavy nebo Ostravy nabizime spolecnost i prespani, online a ofline svety by se propojily a to dle meho dava smysl :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Klárka ... Ja som Laura od Prievidze a chodím sem, lebo je tu vždy príjemne ... Chodím obdivovať tvoje fotografie, nové krásne knižky a stručné myšlienky ... nenechám si ujsť ani jeden príspevok. Akurát včera som si hovorila, ako tie tvoje holky vyrástli ... už sú z nich krásne slečny ... takže je to už pár rokov, čo ťa sledujem ... :) Majte sa tam u vás krásne ... L.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, tady Marie z Krefeldu (Porýní u holandských hranic), nakukuji tak tři roky, poprvé komentuji. Je mi blízký Tvůj neotřelý pohled na svět - jak dospělácký, tak dětský (máme tři - kluk, holka, kluk) - Tvé holčiny mi vždy připomenou mou sestru a mě (jsme o tři roky, máme podobné zájmy, často jsme nosily stejné oblečení, vyšívaly jsme, malovaly, hrály na klavír a housle dueta a narodily jsme se v Jizerkách v Jablonci n/N). Během gymplu jsem dost času trávila v knihovně v Liberci, u Fryče v antikvariátu, v Alliance Francaise a po maturitě jsem dva a půl roku studovala v Praze - tedy ráda u Tebe sleduji, co se v těchto lokalitách zrovna děje. Máš schopnost nádherně zachytit moment, Tvé fotky jsou tak krásně obyčejně neobyčejné, nic nevnucují, ale ohromně oslovují. I když je to tu Tvůj soukromý blog, tak se mi líbí, že neukazuješ vše z rodinného života, že to jsou náznaky, velká inspirace, taková krásná procházka Tvým dnem. Díky za možnost nakouknutí, ráda se vždy zastavím. Ať se daří celé Tvé rodině. MarieK.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, Marie z Beskyd...Tvůj blog mě v mnoha směrech inspiruje.

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, tady Gábina z Vyškova. Čtu tvé příspěvky moc ráda, kochám se krásnými fotkami. Obdivuju, kolik toho s holkama nacestujete, nechávám se inspirovat knížkama - jak pro mě, tak pro děti (mám 4). Když budeš psát dál, ráda budu dál číst :) g

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, tady Hana, máma malých dětí z Brna. Myslím, že dřív nešlo přispívat jako anonymní. Vaše příspěvky a fotky mám moc ráda, nejvíc knižní typy, fotky z Jizerek, kde to mám také moc ráda. Přeji krásný podzim!

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, tady Jitka z Němčic, mám moc ráda Vaše fotky:)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, učitelka Ivča od Šumperka. V tvých příspěvcích není moc slov, což v dnešním užvaněném světě není někdy na škodu. Líbí se mi poetika tvých fotek a třeba to, k čemu vedeš holky. Ivča

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj, tady Ivana od Brna. Moc se mi líbí vaše fotky, knižní tipy pro děti a to, jak berete holky na výstavy.
    I.

    OdpovědětVymazat
  16. Dobry den, Klaro, jmenuji se Martina, bydlim v Laznich Touseni, Praha-vychod. Mam stejne stare dcery, jiz mnohokrat jsem se u Vas inspirovala, nejcasteji k nakupu knih. Moc rada k Vam nahlizim. At se Vam i rodine dari, zdravim Vas, M.

    OdpovědětVymazat
  17. Dobrý den Klaro, jmenuji se Helena a jsem skoro od Vodňan :). Chodím sem, pro ten Váš pohled na svět ve Vašich fotkách, je mi blízký. Pěkný den H.

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den, jmenuji se Zdenka, bydlím v Praze 1, mám syna 11 a dceru 7. Váš blog je mi velkou inspirací, chodím k Vám velmi ráda a často. Děkuji a ať je vám všem dobře!

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj tady Andrea z č.Lípy, moc ráda chodí, jeden důvod jsou krásné fotky, které nepotřebují moc slov, druhý důvod je, že máte moc zajímavé dcery, takové nevím jak to popsat, občas vypadají jako dvojčátka, asi tím oblékáním, zároveň vypadají jako skvělé parťačky a taky mě mnohokrát inspirujete výstavou i když se tam nemůžu třeba dostat tak fotky jsou moc zajímavé, tak prosím neodcházejte, vytvořila jsem si už závislost a je to smutné když se najednou bloger rozhodne ukončit. Díky a přeji i když u nás dnes hodně upršený a větrný den Ale o to víc se člověk pak těší domů ke knížce, čajíčku a teplíčku. Andrea

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Klaro, tady Zu z Prahy. Mam podobne stare dcerky. Chodim sem casto, jste pro me velkou inspiraci: knizky pro deti i pro me, vylety, vytvarno i zamysleni... Mam moc rada tvuj pohled na svet, take ja casto spatruji nekonecnou krasu v malych "obycejnych" vecech (jen neumim tak pekne fotit :)). Dekuji Ti, ze se delis o Vas svet i s nami, neznamymi...a doufam, ze budes pokracovat.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj,tady Petra Z Polabí :)
    Sama blog nemám a sem chodím dlouho a ráda,pro inspiraci na knihy,na výstavy,na život. :)
    Fotky Vaše a Davida Macháčka miluju.
    Děkuju za sdílení,kterým mnoha lidem dáváte určitě světlo do života,i když cítím,že sama si ho mnohdy také musíte vybojovat.A to je mi milé,ta Vaše schopnost objevovat světlé stránky života a podporovat v sobě to své vnitřní dítě a k tomu to krásně,beze slov zaznamenat.
    Děkuju a vše nej! :)
    Mávám. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj, tady Monika z Prahy. Mám tu ráda všechno, ráda se inspiruju knízkama, pro sebe, občas pro holky, našim je 14, jinak bych skupovala všechno co doporučíš ☺️ Vždycky mě zahřejí fotky Tvých holčiček a studuji jejich oblečení. Mám pocit, že u Tebe čas plyne jiným tempem, proto sem tak ráda chodím, zpomalit...a přitom toho stíháte tolik. Sobecky doufám, že Tě komentáře povzbudí a psát nepřestaneš. Hodně ❤️ Tobě i Tvé krásné rodině.

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj,
    u ranní kávy, než se pustím do práce, to u vás vždy zkouknu ;-)
    Zdraví Renáta z Teplic

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Kláro, jsem další z čísel co sem pravidelně nakukuje :D pokaždé sem unikám, protože tu najdu vše co mám ráda.. klid, přírodu, knihy, vše tak, jak to mám ráda. Žádné násilné vnucování představy o životě, nemám tu těžký pocit jako se mi stávalo jinde, že když to či ono nebudu mít, jako bych nebyla... koukala jsem na spoustu blogů a časem z nich upadala do zvláštního pocitu, že snad ten můj život není dost "cool".. chvíli mi trvalo, než mi došlo, že je to jen servírování iluzorního dokonalého světa, co s realitou prostě nemá nic společného.. postupně jsem takové blogy opustila, ale ten váš, milá Kláro, mi zůstal a doufám, věřím, přeji si, že i Vy zůstanete :-) Hanka z Kopřivnice, co miluje kopce, knihy a život takový, jaký prostě je ;-) Mějte se a smějte se :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, tady Irena z Liberce. Moc rada sem nakouknu, i proto, ze se zde objevuji fotky a tipy z "nasich" koncin.

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj, Jana z Vysočiny a z Prahy... Mám to tady u tebe moc ráda, protože někdy jedna fotka vydá za tisíce slov. Mám ráda tvůj pohled na svět, schopnost zachytit ten pravý okamžik, atmosféru...

    OdpovědětVymazat
  27. Ahoj,
    tady Markéta z Valašska. Vaše fotky jsou úžasné, dýchne z nich na mě vždy klid a radost. Moc děkuju za knižní a kulturní tipy, také Vaše holky jsou kouzelné. Celý Váš blog je kouzelný. Děkuju. M.

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj tady Eva od Brna. Fotky baví, texty také. Má cenu u Vás strávit chvilku!

    OdpovědětVymazat
  29. Ahoj,
    tady Radka z Prahy. Mám moc ráda Vaše fotky, chodím se na ně koukat i na instagram.
    Z fotek je vždy cítit klid a jsou malebné!
    Posílám pozdrav, ať se Vám i celé rodině daří, mějte se moc krásně! Radka

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj, tady Magda z brdských lesů, z Rožmitálu pod Třemšínem.
    Na Vašem blogu se vždy ráda zastavím a když se "zaseknu" na Vašich fotkách, jako by se zastavil i čas. Minimum slov a maximální zážitek. Vaše šikovné vnímavé dcerky, věty o životě, knihy...jsem u Vás moc ráda.
    Ať se Vám daří, M.

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj,tu Bea z Bratislavy,mám rada váš blog,fotky,Vaše mini komentáre,všetko také hodne známe,hodne blízke,prajem pevné zdravie a chuť zdieľať to aspoň občas a Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  32. Ahoj, tady Jitka z Prahy (je divné psát z Prahy, do nedávna jsem byla z Plzně). Chodím sem moc ráda, Váš blog je pro mě takové příjemné tiché zastavení s hezkou atmosférou. Je to pro mě místo, které vždycky stojí za návštěvu. Děkuju za něj.

    OdpovědětVymazat
  33. Kláro, vidíš, všichni Tě chceme číst a prohlížet si Tvé skvělé fotky, díky za ně. Lenka z Rovin ;-)

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj, tady Veronika z Prahy, určitě přispívejte dál. Mám moc ráda vaše fotky, je v nich tolik klidu a harmonie. A Váš vztah s dcerami a jejich mezi sebou, který čiší z fotek,je inspirativní.

    Hodně zdaru milé Pondělí! :-)

    V.

    OdpovědětVymazat
  35. Ahoj Klarko, tady Zdenek od Baby. Nakukuju sem, protoze vzdycky potesi to ujisteni, ze kolem jsou vnimavy lidicky s podobnym pohledem na svet. Akorat trochu hresim na ten online svet. Kdyby te nahodou napadlo skoncit s blogem, musel bych vas patrne casteji navstivit offline :-)

    OdpovědětVymazat
  36. Milá Kláro, Váš pohled na svět je mi blízký - možná je to tím, jak moc jsme si podobné (věk, životní fáze, stejně staré děti, podobné zájmy...). Jste inspirativní ve všech směrech a já moc děkuju za to, že jste a, pokud vás to bude i nadále bavit, tak budu s radostí i nadále Vaším vděčným sledovatelem. Hezký den! Martina z Prahy

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj, tady Lucie z podhuri Jeseniku. Rada skrze tve fotky nasavam autentickou, malebnou a lehce bizarni (v dobrem) atmosferu. Za me ma smysl pokracovat, tvuj blog je poeticka kapka v mori. Diky za nej!

    OdpovědětVymazat
  38. Ahoj, tady Jitka z Olomouce :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj, tady Jana z Mohelnice... děkuji za pěkné fotky a tipy na zajímavé knížky, které často využiji, také mám dvě holky :)

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Klárko, tady Alena z Jiren. NEMĚJTE pochybnosti, MÁ to smysl, JSTE unavená!!:-) Tak si prosím odpočiňte a pokračujte ve svém krásném blogu, který je plný inspirace. A děkuji Vám za něj!

    OdpovědětVymazat
  41. Milá Kláro, Váš blog sleduji asi tři roky. Vždy mě uhranou krásné fotografie, také obdivuji Vaši schopnost vyjádřit v několika slovech i hlubokou myšlenku. Inspirují mne tipy na knihy a výstavy. Přeji ať se Vám daří. Zdraví Katka od Brna

    OdpovědětVymazat
  42. Ahoj, tady Iva z Pošumaví : )

    OdpovědětVymazat
  43. Ahoj, tady další Jitka z Prahy. Mám ráda Tvé fotky. Koukáš na svět jinak než já a to mě baví.

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj, tady Monika(38) z Ústí nad Orlicí...moc ráda k Vám chodím ...pro potěchu očí, srdce a vůbec...tolik pozitivní energie od Vás pro nás ☺ ...moc si vážím Vašeho sdílení (neberu to jako samozřejmost)...Děkuji. Krásný podzim přeji Vám i Vaši rodině...ať se daří. S pozdravem Monika.

    OdpovědětVymazat
  45. Ahoj tady Pavla z Velkých Karlovic. Ráda si sem chodím pro jiný pohled na svět :) A taky pro krásné fotky. Díky.

    OdpovědětVymazat
  46. Klárko, mávám od nás z Tišnova. Při každé návštěvě tady u¨tebe na mne dýchá kouzlo. Takové přátelství, souznění, vzpomínám často na setkání před několika lety v Olomučanech a je mi blaze po duši ♥

    OdpovědětVymazat
  47. Milá Kláro, tady Klára. Z Hradce. Váš blog sleduju už asi 5 let. Díky Vám a Vašemu pohled na svět a na život a díky Vašim úžasným fotografiím se mi daří nepropadat splínům a trudomyslnostem, když náhodou přijdou. Jste pro mě velkou inspirací ve všech směrech. Těším se na každý příspěvek (řekla bych, že už jde o závislost ;-)) a vždycky mám chuť napsat to samé - Úžasné!!! A tak to nenapíšu, protože bych se stále trapně opakovala. Ale je pravda, že jsem si už kolikrát říkala, jak je nefér, že vidím do životů několika blogerek a ony vlastně vůbec netuší, kdo je sleduje... Skoro z toho mám až výčitky svědomí ;-) Moc Vám děkuju! Klára

    OdpovědětVymazat
  48. Až jednou vyrostu fotograficky, ba možná i myšlenkově, chci vidět obrazy Země tak, jako ona! Chci mít podobný úhel pohledu a stejně nastavenou mysl. S blogy se roztrhle pytel, čert aby se v nich vyznal, ale chodím už jen sem. Vždycky zavřu oči a jsem napjatá jestli něco bude. A je. A vždycky to stojí za to. Docela jsem i čekala, jestli budete i na instagramu, a jsem ráda, že jste! Jsem máma tří dětí, bydlím skoro na Hlíně, miluju hory, lezu po skálách, kupuji hromady dětských knih, pozoruju obrazy, procházím se po lese a jsem fascinovaná vesmírem. A co jsem to ještě... jo, smysl to má, ROZHODNĚ! Děkuji, Radka

    OdpovědětVymazat
  49. Mám to stejně jak píše Klára v předchozím komentáři. Bylo by to samé: Úžasné. Pěkné. Milé. Příjemné. To by nevyznívalo moc originálně. Ale koneckonců zpětná vazba je asi důležitější než originalita. Jana z Českého ráje

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj, zdravím z Olomouce. Lenka. Díky za to, že blog píšete.
    Máme podobný pohled na svět, ale já jej nedokážu tak krásně interpretovat, jako vy.

    OdpovědětVymazat
  51. Milá Kláro, zdravím od Uherského Hradiště. Mám Váš blog moc ráda, je to pokaždé jako pohlazení po dušičce v tomto kolikrát uspěchaném světě. Sleduji Váš už pár let a vůbec mi nepřipadá, že už je to tak dlouho. Krásný den, Jitka

    OdpovědětVymazat
  52. Ahoj, tady Markéta z Pardubic. Mám tvůj blog moc ráda a našla jsem v něm tolik inspirace!

    OdpovědětVymazat
  53. Ahoj, tady Denisa z Českého Těšína. Prosím pokračujte, inspirujete mne nesmírně. Tipy na knihy a výlety, klid a pohoda, těšení se z obyčejných věcí. Jsem ráda, že tady jste.

    OdpovědětVymazat
  54. Ahoj tady Míša od Opočna, ráda tě čtu :D

    OdpovědětVymazat
  55. Tady Veronika z Prahy.
    Moc děkuju, jsi pro mě inspirací.
    Těch nereagujících, jako jsem já, tu jsou jistě spousty ... nechci psát pěkné, báječné, super, slovy neumím vystihnout, co mi Tvůj blog přináší, nerada píšu plytce. Nedošlo mi, že mlčení v tichém obdivu nejde přes net cítit, že může přijít únava z toho, že dáváš a my si bereme jen tak, bez vyjádřených slov vděku.
    Pokračuj, prosím.

    OdpovědětVymazat
  56. Milé Pondělíčko, jak já se těším na každý nový příspěvek. Velké díky za radost pro moji duši pro Tvoji autorku Kláru. Vlaďka

    OdpovědětVymazat
  57. Ahoj, tady Kristýna (40) od Prahy. Děkuju. Za možnost nahlédnutí.

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj, tady Ivana z Bubnů (to je v Praze :). Blog čtu strašně dlouho, ale komentuji asi poprvé. Děkuji za tipy na knížky, výstavy, krásné fotky, kam v Liberci a že píšete autenticky, bez inzerce a srdcem. Moc díky a prosím, neodcházejte!

    OdpovědětVymazat
  59. Děkuju,že tady jsi.
    A doufám,že ještě dlouho budeš...B.♥

    OdpovědětVymazat
  60. Milá, ani já Ti nikdy nepsala. Po posledních Tvých slovech mi došlo, jak jednoduché pro nás čtenáře je nahlížet do soukromí Vás písmáků, těšit se na další příspěvky, nebo dumat, proč nepíšete. Že existují blogy, jsem zjistila až před pár lety, když jsem po pořádném zánětu všeho možného nabírala síly a ještě nešlo dělat nic jiného. Byl to úžas i prokletí, protože od té doby, místo abych šila, četla, starala se o poklady, co mám doma, četla jsem a bloumala po síti. Zastavení u Tebe, milé Pondělí, je laskavé v kterýkoliv den.
    Buď.
    Vendulka

    OdpovědětVymazat
  61. Jejdanánky, vás tady je! Moc vám všem děkuju za vaše slova. Jsem až dojatá, fakt. Mávám do všech koutů a ještě jednou děkuju, že jste se mi ukázali/y a že tu jste se mnou... Kl.

    OdpovědětVymazat
  62. Ahoj,hlasim sa zo Slovenska. Ja považujem možnosť precitat si novy clanok a pokochat sa krasnymi fotkami za zasluzenu odmenu po narocnom dni. Je to moj cas, cas len pre mna a vylozene nohy. Mnohokrat ma to tu inspiruje, motivuje, ukludnuje... dakujem

    OdpovědětVymazat
  63. Ahoj Kláro, tady Jana z Karlových Varů - sleduju vás dlouho a oslovují mě vaše úžasné fotky, tipy na knihy a tvoření, komentáře obecně moc nepíšu a z vašeho blogu jsem vždy měla pocit, že je takový tajemný, introvertní, měla jsem pocit, že si ho píšete spíš pro sebe a o komentáře ani moc nestojíte:)))

    OdpovědětVymazat
  64. Mým nejčastějším komentářem na tvém blogu je asi: ♥ Protože mi slova nestačí. Ale v tom ♥ je schovaný všechno a věřím, že to víš. A taky věřím v další živé setkání. :-)

    OdpovědětVymazat
  65. Ahoj, tady Kristýna z Turnova. Diky za cas, který venujete fotografovani, cteni, malování, vysivani, prochazkam a cestovani, a za to, že to můžeme vidět Vašima očima.

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj Klári, tady Eva momentálně z Prahy. Děkuji za krásný blog a tu pohodu na něm. Někdo, kdo Tě zná osobně, mi říkal, že jsi moc milá, ale ono je to z blogu prostě cítit i tak. Líbí se mi, že holčičky nosí stejné oblečení, sama jsem po tom v dětsví toužila, jen mladší se sestra kladla odpor. I ty fotky pak vyznívají jinak, když holky vypadají na první pohled jako dvojčátka, a dodává jim to ještě něco navíc.

    OdpovědětVymazat
  67. Mila Klarko,
    rada k Vam chodim na navstevu. Mam doma take dve holcicky, mladsi nez vase...a tak u vas tak trochu nahlizim do budoucnosti...a preji si aby byly taky tak sikovne a napadite jako ty vase.
    Alena z Prahy

    OdpovědětVymazat
  68. Tady Lucka z Plzně. :-) Přeju krásné blogové narozeniny a neboj, je to normální - sedmý rok je prostě krize. To přejde. ;-)

    OdpovědětVymazat
  69. Zuza z Vlašimi je tady ráda pro kousek obyčejné radosti.
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  70. Ahoj tady Jitka z Budějc (tedy Hrdějc). Mám to tu moc ráda, fotky jsou takové melancholicky milé a obrázky z knížek i výstav mi dávají spousty podnětů do života.

    OdpovědětVymazat
  71. Ahoj Klárko, tady Jitka z Liberce a teď již tři týdny z Dneboha. Po blogu by se mi stýskalo, i když chodím nepravidelně a dávám si jej po větších kusech. Je to za poslední roky jediný kontakt s Tebou, tak se mi tolik nestýská. Mávám!

    OdpovědětVymazat
  72. Ahoj tady Lenka ze Sudslavy co ráda nakukuje a kochá se...

    OdpovědětVymazat
  73. Ahoj Klárko,jsem Lenka z "Pod ořechem"...tvůj blog čtu moc ráda,je pro mě nesmírně inspirující a s kouzlem...doufám,že tu s náma takto ještě dlouho budeš ♥

    OdpovědětVymazat
  74. Ahoj Klárko, jsem Jana ze Znojemska...

    OdpovědětVymazat
  75. Ahoj Klári já mám pochybnosti snad každý týden nebo měsíc. Moc miluju tvý fotky, tvoje vidění a slova. Čtení tvých příspěvků si dávám za odměnu. Pamatuju se na den kdy jsem tě objevila, jak by rekl nas frantisek vyletela jsem z tebe do vesmiru. A v tyhle uspechany dobe ze se stihnu vo par dni potkavat s milejma podobne stavenejma dusema je zazracny. A kdyz pises ty tak mam nekdy taky chut psat. A moc sem si od tebe chtela koupit kocici panenku a vubec pohrat si s vasema hrackama a zajet na chalupu k vasim,precist si johana a prohlidnout si vas nadhernej betlem..uz aby byly vanoce. Posilam pusu a volime te s muzem a myslime na tebe.to i to je casto tak nevdecny a bez odezvy! Srdicko pondeli.♡♡♡♡♡

    OdpovědětVymazat
  76. Já sem na ty tvoje krásný fotky chodím ráda a odkudkoliv, kde zrovna jsem... ahoj z Namibie od hroší řeky Okavango!

    OdpovědětVymazat
  77. Dobrý den, jsem moc vděčná za Váš blog, nejen že je plný tipů, které se mi vždycky líbí, ale ty Vaše fotky jsou prostě úžasné, často mě až vnitřně dojmou, děkuji!!! Moc zdraví Jitka z Michle:)

    OdpovědětVymazat
  78. Ahoj, tady Dáša ze Vsetína. Chodím si sem dýchnout poetiky z fotek, pro tipy na knížky a jen tak pobýt. :)

    OdpovědětVymazat
  79. Ahoj, tady Helena ze Senomat. Moc děkuji za tvůj blog, za tu práci, kterou si s ním dáváš, za myšlenky. Děkuji za tipy na knížky, výstavy, výlety kterými se inspirujeme. Za laskavost a mile prostředí. Helena

    OdpovědětVymazat
  80. Ahoj Klárko, tady Andrea od Brna. Moc ráda chodím na Tvůj blog, je to pěkné místo, kde se vždy potěším. Velmi se mi líbí Tvoje knižní tipy, často jsem se inspirovala a knihy nikdy nezklamaly. Taky Tvoje vyšívání se mi moc líbí, dokonce tak, že jsem zavítala na kurz Loverevamp... Takže díky moc za to kam mě posouváš a ani o tom nevíš :) Pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  81. Dobrý den Kláro, jsem z České Třebové. Moc ráda a s vděčností sleduji Vaše příspěvky. Chápu, že se člověk asi po nějaké době vybije. Je dobře, že jste si o komentáře "řekla" každý (včetně mě) je občas tupý, aby poděkoval. Takže opožděně DÍKY! Pokud naleznete ještě sílu a nadšení, s radostí budu dále nasávat Vaše krásné fotografie a komentáře plné inspirace a nadhledu. Mějte se krásně a harmonicky, ať už budete pokračovat, či ne. Zuzana

    OdpovědětVymazat
  82. Pěkný den, jsem Martina z České Třebové (komentář nade mnou, to je náhoda, že?:) Chodím k vám ráda, váš blog je relax, pohlazení po duši, pastva pro oči a na to mi většinou slova nestačí, takže jsem se u vás ozvala jen párkrát, ale jsem tu, potichu a netroufám si to rušit. Většina mých oblíbených blogů už skončila, mám pro to pochopení, i když mi to je vždy trošku líto. Je to na vás, hlavně ať VÁM to je milé!

    OdpovědětVymazat
  83. Mila Klaro,sleduji Vas bolg uz nekolik let,s kazdym prispevkem na mne dychne zenovy klid,vyrovnanost,pokoj...jeste nikdy jsem nekomentovala,vetsinou nemam co dodat(samozrejme krome pochvaly,obdivu),ale naprosto vzdy se po prohlednuti usmivam. Diky za pravidelny prisun davky usmevu. Jitka od Litomysle

    OdpovědětVymazat
  84. Moc vám všem děkuju za vaše vzkazy! Nečekala jsem, že se vás ozve tolik. :-) Ani nevíte, jak mě to potěšilo... ♥

    OdpovědětVymazat
  85. I já se připojím s poděkováním a pozdravením..je mi tady taky moc dobře!!
    Katka

    OdpovědětVymazat
  86. Milá Kláro, vaše fotky, myšlenky, pohledy na svět,...mě vždy pohladí po duši, proto k vám chodím. Díky za váš blog Jitka z Brna

    OdpovědětVymazat
  87. Dobrý den, Kláro, objevila jsem Váš blog poměrně nedávno, ale i tak už máme doma díky Vám několik krásných knížek. Chodím sem pro inspiraci a příjemnou náladu. Děkuji, Olga z Prahy.

    OdpovědětVymazat
  88. Take dekuji. Co pro me Vase sdílení znamená, do slov dat neumím. Jsem ze Stare Boleslavi.

    OdpovědětVymazat
  89. Milá Kláro, moc blogů nečtu, ale ten Váš od začátku a mnohdy i zpětně. Pro ty fotky, náladu a tipy na knihy. Pro Váš pohled na svět. Jste mi velkou inspirací! Katka od Pardubic

    OdpovědětVymazat
  90. Ahoj z Olomouce. Děkuji za úžasné fotky a za knížky, na které bych sama nepřišla a synům dělají radost :).

    OdpovědětVymazat
  91. Milá Kláro, tento poetický blog, je jeden z mála, které sleduji a troufám si říct, za ty léta se stal součástí našich životů. Děkuji za dlouholetou vytrvalost, Maruška z Vrbětic

    OdpovědětVymazat
  92. mila klarko, chodievam sem uz od cias, ked sme este s rodinou zili v prahe (a to sme uz takmer 5 rokov spat na slovensku! :) obdivujem atmosferu vasich fotografii, vzdy pri nich spomalim a inspiruju ma k tomu, aby som sa okolo seba pozerala inak. a velmi mam rada to, ze nepisete uplne explicitne, staci atmosfera. vdaka aj za prispevky o knihach a za roztomileho johana. maneta/monika (41)

    OdpovědětVymazat
  93. Ahojte Pondělíčka, jsem tu pokaždé, když na fb natrefím na odkaz na nový díl, je to krásné pokoukání. Ještě navštěvuju úplně malinko dalších, úplně sem tam, když si vzpomenu. Před tak deseti až osmi lety mnohem více. I ten můj jsem kdysi navštěvovala a pak nevydržela. Většinou bych tam chtěla být s váma :-) a děkuju za knihy ráda se dívám.

    OdpovědětVymazat
  94. Zdravím a chodím stále moc ráda!!!!Tvoje fotky miluju...
    Karolína z Hradce Kr. (Carolin/fler ;-DDD)

    OdpovědětVymazat
  95. Zdravím, tady Eliška z Ostravy. Chodím si sem pro tipy na knížky pro sebe i syna, díky za ně!

    OdpovědětVymazat
  96. Ahoj,chodím si sem pro tipy na knížky jak pro sebe tak pro děti.:-D Děkuji
    Bibiana

    OdpovědětVymazat
  97. Ahoj tady Kateřina z Kuřimi a tvoje fotky mám moc ráda! Možná někdy nosíš mnou háčkovaný šátek a možná se někdy potkáme.... ♥

    OdpovědětVymazat
  98. Ahoj Klári, tady Lenka..Krušinová..od Vítka ;) děkuji Ti za všechnu krásnou inspiraci. Ráda sem k Tobě chodím, ikdyz potají.. třeba se někdy na severu uvidíme.. naší Ma by se Tvoje Fa a Ma líbily ;)

    OdpovědětVymazat
  99. ahoj, jsi pohlazení na duši...Veronika, Babylon

    OdpovědětVymazat
  100. Milá Kláro, již několikrát jsem vám psala, ale měla jsem vždy problém s odesláním mailu...tak to napíšu znovu a třeba se to zadaří:)děkuju za krásné povídání, fotky s "duší", nahlédnutí do života vašeho i holčiček....mám u vás pocit, že bych s vámi ráda kamarádila...je mi 61..ve vašich holčičkách toho určitě hodně uvízne ze všech výstav, přírody, knížek....přeju jen krásné dny a s vaším dovolením budu dál chodit nahlížet do vašeho života:) Jana K.

    OdpovědětVymazat
  101. Dobrý den Klárko, mám Váš blog moc ráda, sleduji ho už asi dva roky. Jen tak, občas. Ve své jednoduchosti je pro mne radostí vidět, že i malé věci na světě, často ty každodenní, jsou i pro druhé stejně cenné a líbivé. Knih už jsem na Vaše doporučení koupila hodně, zejména pro naše dvě děti(podobně staré jako ty Vaše) tak i my s mužem si od Vás moc rádi necháme poradit - knihu si často zapůjčím v knihovně a pak koupím, pokud se mi líbí hodně....a zrovna včera jsem na Vás tak intenzivně myslela, jestli jste už četla Malinku a Běsu od Dity Táborské a nějak podvědomě si říkala, že tyhle dvě knihy, by byly dle Vašeho gusta. A také jestli budete některý z dní na Tabooku v Táboře....že Vás tam třeba potkám a řeknu si, to je ona, Klárka, - člověk neznámý a přesto mi tak blízký. Děkuji že píšete a dělíte se o dojmy, pocity i knížky a drobnosti, co svět kolem nás dává. Eva z Římova (kraj Jihočeský :o)

    OdpovědětVymazat
  102. Dobrý den, chodím si sem pro trochu krásy a klidu skoro každý den už nejméně 6 let. Moc by mi to chybělo. Vím, že únava umí s člověkem hodně zatočit, ale všechno je jen na chvíli. Ať se daří dobře a radosti v životě je plno. Děkuji za každý příspěvek. Helena z Miroslavi u Znojma

    OdpovědětVymazat
  103. Jsem Anička z Dobré. Návštěvník, který kouká, kochá se, poslouchá, hledá mezi řádky a často žasne kolik je v jednoduchosti krásy. Děkuji za toto místečko a přeji ti vše něj!!!

    OdpovědětVymazat
  104. Ahoj
    Tady Iveta z Kunic Praha východ.
    Sleduji hlavně tipy na výstavy a dovolené. Objevila jsem Te asi před 5 lety díky rosamitnik.

    OdpovědětVymazat
  105. Zdravím, jsem Věra ze Znojma. Mám ráda Vaše vycházky za uměním, u nás je toho velmi málo a odtud z jihu je to všude hrozně daleko. A Vaše knižní tipy jsou prostě super.S pozdravem Věra D

    OdpovědětVymazat
  106. Milá Klárko, chodím se ráda inspirovat a s radostí sleduji Váš cit pro umění a krásu. Mám moc ráda Vaše fotografie, které prozrazují mnoho z Vašeho nitra. Věřím, že někdy může být vyčerpávající posílat myšlenky a pohledy zádnlivě "do prázdna". Jsem proto ráda, že Vám můžeme alespoň prostřednictvím vzkazů dát vědět a podělit se kouskem slova o to, co v nás zanecháváte. Děkuji. Jana (Mikulov, jižní Morava)

    OdpovědětVymazat
  107. Děkuju - vám, co se známe, i vám, co se osobně neznáme, ale aspoň něco teď o vás tuším... :-) Je to príma o vás vědět. Kl.

    OdpovědětVymazat
  108. Ahoj,
    mává Monika z Kyjova. Chodím sem moc ráda, jste takový milý pozitivní ostrůvek v tomto divném světě.

    OdpovědětVymazat
  109. Ahoj Klaro,

    zdravim z Norska, z poloostrova Fosen (kde ziji - jsem zahradnik a vedu bylinnou chranenou dilnu).

    Vas blog sleduji od cca roku 2012 a bavi me porad moc.
    Dekuji za prisun inspirace. Mam moc rada predevsim Vase fotografie a to, jak dokazete zachytit okamziky. Casto se u toho dojimam - obzvlast, kdyz jsou to fotky ceske krajiny a lesa.

    Mejte hezky podzim,
    Klara

    OdpovědětVymazat
  110. Milá Kláro,
    tady Jana z Ostravy.
    Chodím se sem k Vám potěšit už šestým rokem a moc děkuji za všechny ta krásná slova, krásné fotky, krásné knižní a výtvarné tipy ... a taky za Johana ♥
    Ať se Vám daří!
    Krásný podzim
    Jana

    OdpovědětVymazat
  111. Chodím tu už pár let ne jen pro knižní inspiraci a kultivovaně podané střípky z Vašeho života. Děkuji.
    Vlídný podzimní čas přeji a chuť pokračovat♥
    Zuzana z Ostravy

    OdpovědětVymazat
  112. Ahoj Kláro, tady Bára. Díky za krásný a ispirující chvíle s tvým světem..https://baraolmrova.com/cz/o-me

    OdpovědětVymazat
  113. Milá Kláro, chodím sem často a moc ráda. Líbí se mi celková nenásilně inspirativní atmosféra. Kristýna z Prahy

    OdpovědětVymazat
  114. ahoj Kláro,tady Hanka z Prahy. toto je jediny blog, ktery pravidelne sleduji. diky moc za nej a za krasne fotky, knihy, inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  115. Ještě si pamatuju první příspěvek, jako by to bylo včera... Pro mě je Pondělí téměř synonymem ke slovu blog, je to tu malebné, jak by řekla naše Violka :) Díky za nekonečnou spoustu inspirace z nejrůznějších oblastí! L.

    OdpovědětVymazat
  116. A ještě děkuju! Fakt mě to těší, že tu jste... ♥

    OdpovědětVymazat
  117. Milá Kláro, zdravím z Doubravniku, ono se to těžko říká slovy, ale mám moc rada vase příspěvky, atmosféru u Vás na blogu, fotografie, i kdyz se neznáme, mám pocit, tě jste mi blizka. Dekuju za vase postrehy. Pocházím z Turnova, tak se navic vždycky potěším fotkami z Liberce, Jizerek a okolí. Mavam, Lenka

    OdpovědětVymazat
  118. Milá Kláro, zdravím z Německa a jsem moc ráda že tady jste. Už dlouho (nepamatuju si, kolik je to let) sem chodím a to nejenom pro knižní inspiraci, abych se učila český, ale možna nejvic pro Váš poetický pohled na náš svět. Děkuji Vám. Ulla

    OdpovědětVymazat
  119. Milá Kláro, zdravím z Trutnova. Vaše fotky jsou úžasné:) Jste takové moje "kulturní okénko" na mateřské - výstavy, knížky, cesty... Ale ty fotky, ty mám nejraději!
    Krásný podzim přeju!
    Bára

    OdpovědětVymazat
  120. Lenko, Ullo, Báro, moc děkuju! A taky zdravím. Kl.

    OdpovědětVymazat
  121. Milá Kláro, váš blog je půvabný a inspirující. Velice se mi líbí vaše umělecké cítění a také to, že dcery vedete k lásce ke knihám a umění. Jsem moc ráda, že v tom nekonečném internetovém světě jsou místa, která mají smysl. Štěpánka z Prahy

    OdpovědětVymazat
  122. Dobrý den Kláro! Sice Váš blog nečtu pravidelně, ale sleduji ho už nějaký ten rok a vždy se těším a obdivuji Vaše krásné fotografie. Častokrát, vzápětí po přečtení nějakého knižního příspěvku, běžím do knihkupectví a díky Vám mají moje děti v knihovničce zajímavé tituly :-) Je to tu pro mě pohodový a inspirující svět, proto se budu vždy moc ráda vracet! Má to smysl!❤ Jana z Hradce Králové

    OdpovědětVymazat
  123. Milá Kláro, i já se připojuji s díky. Fotky hladí, dojímají, tipy na knihy vítám, vaši krásnou rodinu obdivuji. Párkrát mě píchlo u srdce, když velmi úsporně přesně popíšete, co si já pro sebe snažím pojmenovat. Detaily, barvy, nálady ❤ Kateřina

    OdpovědětVymazat
  124. Klarko,Vas blog naproso zboznuji.Ziji v hodne zrychlenem meste - Londyne a k Vam si chodim odpocinout, videt tu jednoduchou pritom bohatou krasu videnou pres objektiv Vaseho fotaku.. A taky se k Vam toulam k nam ‘domu’ do Cech a vzpominam. Naprosto Vas obdivuji jak jste tvoriva a inspirujici a jak obe holcicky vedete nenasilnou cestou ke spouste krasnych veci. Moc Vam fandim a vsem u Vas doma preji at jste stastni.
    Dekuji za kazdy blog,
    Gabina

    OdpovědětVymazat
  125. Štěpánko, Jano, Kateřino, Gábino, děkuju! Kl.

    OdpovědětVymazat
  126. Klárko, i já se musím přidat do toho zástupu a s díky za vaše veškeré sdílení, co zde na blogu máte. Ač nekomentuji, je pro mě vždy potěchou se podívat na uklidňující fotky, inspirovat se knihami a navštívit alespoň s Vámi různé výstavy. Děti zatím malé, ale inspirace případně do budoucnosti mnoho a knihy asi budou do zásoby :). Zdraví Anička od Svatého Kopečka u Olomouce.

    OdpovědětVymazat
  127. Ahoj, tady Daniela z Havířova. Ještě nemám děti, ale uz tu chodím pravidelně dva roky. Je to ten nejlepší blog, co znám. Učíte me s dcerami vnimat svět, zpomalit, nadechnout se, učit se myslet jinak... Tohle je místo, co má pro me největší význam z celého internetoveho prostoru. A neprehanim. Cítím potrebu vám říct, že tohle má smysl. Větší, než tušíte. Chodim tady a pokazde se tesim a doufám, ze jednou budu mama jako vy. Tak kreativní, tak ukazujici smer a hloubku veci, objevujici s detmi poetiku života. Ze je dokazu provazet životem tak něžně a citlivě jako vy a dokazu jim také ukazovat velikost malych věci... Neprestavejte! Prosím... Ještě se toho musím tolik naucit, a ještě potrebuji vidět svět i vasima ocima

    OdpovědětVymazat
  128. Aničko, Danielo, moc děkuju a mávám na Moravu. Jen, Danielo, to si nemyslete, já jsem někdy i máma na konci sil, mrzutá a naštvaná máma, smutná máma, máma s nervama v koncích - a zrovna tak jsem někdy taková i manželka. Ale snažím se... :-) Většinou máme v životě kolem sebe jen ty malé každodenní věci, tak nezbývá, než je vnímat a docenit jejich "velikost". A tenhle blog je jedna z takových mých malých radostí. Ještě jednou děkuju, že tu jste se mnou a zdravím. Kl.

    OdpovědětVymazat
  129. Lenka z Lucemburska! Zdravím. Občas se sem chodím těšit z pěkných fotek a inspirovat, co číst dětem, co s nimi podnikat...

    OdpovědětVymazat
  130. Trochu opožděně, ale...ahoj, tady Anička občas z Jablonce nad Nisou, občas z Novohradských hor a Třeboně. A strašně ráda sem chodím obdivovat milé, uklidňující, krásné fotky, děkuju za ně!

    OdpovědětVymazat
  131. Lenko, Aničko, děkuju a zdravím! Kl.

    OdpovědětVymazat
  132. Kláro, zdravím, a děkuji za tento blog. Jestli někam ráda "chodím", tak sem. Miluju společné tvoření s holkami, tipy na knížky a překrásné fotky, málokteré umí tak zachytit atmosféru. A upřímně musím říct, že teď i trochu (moc!) závidím, protože taková krásná (zasloužená!) smršť komentářů, to se mi ještě nikdy nestalo:-). Petra Oringle z Frýdku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oringle, děkuju a zdravím a přeju hodně štěstí a úspěchů v Tvém výtvarničení! Kl.

      Vymazat
  133. Pokaždé, když hledám nějakou krásnou knížku pro neteř v Kanadě, inspiruji se tady u vás. Naposledy dostala v létě Řez kočkou, protože miluje kočky, trochu jsem se bála, jestli to pro ještě ani ne šestiletého prcka není trochu "moc", ale nebylo, už z knížky nevystrčila hlavu. A dnes hledám knížku vánoční a dolistovala jsem se až k vaší únavě. Tož hlavu vzhůru! Kam bych pak chodila pro tipy, atmosféru a pro naději (že ještě se někde žije normálně), sobecky trochu dodávám. Lucie z Vysočiny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, moc děkuju za podporu! Někdy je to nahoru dolů, ale to zná asi každý... :-) Mějte se krásně. Kl.

      Vymazat
  134. Milá Kláro,
    tvůj blog jsem na internetu objevila teprve letos na podzim, někdy v době, kdy jsi napsala tenhle příspěvek o sedmiletém výročí. Od té doby se k tobě několikrát týdně vracím na návštěvu (a sleduji tě i na instagramu), protože je u tebe moc příjemně a mile. Okouzlují mě tvé fotky a texty k nim s nádechem básně v próze mě hladí na duši. Tak ti za to chci takhle při posledním pondělku v roce z celého srdce poděkovat a popřát ti do všech pondělků i ostatních dní nadcházejícího roku neutuchající radost z maličkostí a skrytých krás. A těším se, že se o tu radost nepřestaneš dělit!
    (Prosím o shovívavost, že ti tykám, ale cítím s tebou niterní spřízněnost a vykání mi nešlo "přes prsty" ;)
    Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marie, moc jsi (taky si dovolím) mě potěšila, děkuju. A do nového roku taky přeju (nám všem) spoustu malých radostí, ono se to poskládá... :-) Klára

      Vymazat