středa 15. ledna 2014

Holčičí dobrodružství.

Girl´s adventure.

Zákeřné keře, Rybí sliby, Mizící hmyzíci.
Zlá prokletí, putování za kouzlem, nebezpečenství, přátelství, láska, odvaha, víly, skřítci, čarodějové... Dobrodružné vyprávění, takové holčičí. A k tomu odkrývání tajů přírody. Krásné ilustrace Evy Chupíkové.
Často musíme přečíst několik kapitol najednou, protože je to zrovna tak napínavé... :-)
(Zhoubné houby postrádají onen pohádkový příběh a je to, myslím, trochu škoda.)










A s obrázky Evy Chupíkové se můžete potkat i na kufřících od firmy KAZETO (ke koupi třeba tu).


10 komentářů:

  1. Skvělý tip,neteř Véra bude mít brzy svátek...

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása. To si musím někam napsat, abychom mohli s Ami číst, až bude o kousek starší :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Za nás mohu vřele doporučit. Hlavně Zákeřné keře, kde se to vílami jen hemží. Jů fasciovala konvalinková anenka, která byla krásná a přitom zlá. To nedokázala pochopit. Mizící hmyzíky dostala Jů od Ježížka, ale tam už je hlavním hrdinou skřítek. Ilustrace jsou opravdu holčičí a něžné. RS a ZH jsme nečetly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se nejvíc líbily Zákeřné keře. Nejlépe tam podle mě fungoval i ten vyprávěcí princip putování od jednoho keře ke druhému a postupného osvobozování ze zlého kouzla. Ale i Rybí sliby a Mizící hmyzíky určitě stojí za to přečíst. Mařence s Františkou se líbí i skřítek. Já mám občas trochu výhrady k použitému jazyku, ale to už bych asi chtěla moc... :-)
      A mám pocit, že není zrovna moc pěkných dobrodružných knížek pro holky (myslím malé holky). Jestli máte někdo nějaký tip, sem s ním! :-)

      Vymazat
    2. Jé to je hezké takhle pokupě. My četly zatím jen Rybí sliby z knihovny a taky líbily (a myslímm, že více tam nemají bohužel). Doporučuju dobroudrůžo: Helinda a Klekánice Autor: Brzáková, Pavlína a taky se mi líbilo Nanynka a Málinka / Betty MacDonaldová (myslím, že to znáte a jestli čirou nááhodou ne, tak možná bude u vás problém. Protože tam je paní Pondělníčková a ta je strašně hrozně zlá, tak jsem na Vás myslela, jak to bude u vás s touto knihou :o)

      Vymazat
    3. Jéé, zlou paní Pondělíčkovou neznáme! :-) To si asi budu muset radši nejdřív přečíst já a uvidíme - pro holky to třeba pak může být strašně hodně zlá paní Čtvrtníčková... :-) Děkuju za tipy, lorijani!

      Vymazat
    4. Ano :-) taky jsem si to tak nějak myslela, prostě cenzura! (z pondělí čtvrtek mě ale nenapadlo :o)

      Vymazat
  4. a co takhle něco pro kluky?:)ať mám co číst Františkovi s Toníkem!(na kufr už se těším, koupím jeden přírodovědecký a námořnický!klukům k svátku(neb mají narozeniny velmi hloupé, 2.prosince a 23.ledna)...no a knížky holčičí budou pro maminku:)

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ted´v ruce Daniely Krolupperové knížku O'Bluda - příběh tři kluků a jedné holky, tak jsem zvědavá - jinak ji neznám, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
  6. Knížky neznám, díky za tipy. Kufříky ale znám, kolem prodejny Kazeta chodím do práce :D tak už máme něco doma ...

    OdpovědětVymazat