středa 3. února 2016

Hlavu v hlavě...

znáte?
U nás tahle knížka nebyla na první dobrou.
Chtělo to nejdřív si ji prohlídnout a pročíst společně.
Pozorně.
Všechny detaily.
Ale stálo to za to...
Je skvělá!











     David Böhm, Ondřej Buddeus: Hlava v hlavě. Labyrint, 2013. 

7 komentářů:

  1. já ji chci....počkat, Kuba budem mít narozeniny! jsme jasní! díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavu máme už dlouho. Líbila se víc mně než dětem. Pak jsem na doporučení z blogové virtuality přikoupila knihu "Proč obrazy nepotřebují názvy". Děti občas nahlídnou, ale srdcovka je to zase moje. A na vánoce Ježíšek přinesl knihu "Ticho hrocha". Mně se zdá drastická. Děti ji milují naplno a nejvíc :) Byla jsem na besedě s Davidem Bohmem. Mimo jiné říkal, že píše a ilustruje knihy pro děti s cílem, aby je četli hlavně dospělí. To vysvětluje mnohé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Já jsem s tím docela smířená. Kupuju domů takové dětské knížky, které si mi líbí - pokud děti chtějí knížku, o jejíž trvalejší hodnotě mám pochyby (třeba kterak Adelaida našla opuštěné hříbě, vytrénovala z něj famózního skokana a nakonec spolu vyhráli velký dostih), půjčíme ji nejdřív v knihovně, a pak se vidí - většinou se vidí, že to stačí :-) A tak, když se některá z těch "podle mě krásných" knížek u dětí neuchytí, užiju ji já a ráda. Ale když tak vzpomínám - některé knížky se neuchytí hned, ale někdy POTOM na ně dojde... Třeba D.O.M.E.K. - ten si taky na ten svůj čas chvíli počkal - a pak si ho užil (a užívá) vrchovatě.
      Ticho hrocha nemáme, podívám se na tu "drasťárnu" v knihkupectví. :-)

      Vymazat
    2. Ticho hrocha jsem koupila Matoušovi, když už byl dospělý, a mně se to taky moc líbí. Graficky báječná kniha a příběh zvláštní.

      Vymazat
  3. Tiež máme a čítali sme už dávnejšie, nie celú...asi sa k nej zase vrátime.

    OdpovědětVymazat
  4. Syn dostal tuto knihu od "Ježíška"... stále je z ní tak nějak rozpačitý... asi to opravdu chce si k ní sednout s ním ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste to. Třeba to ani tak nepomůže, ale určitě to stojí za pokus. A nebo si v té knížce najdete něco pro sebe Vy. :-) Vypadá to, i z ostatních komentářů (včetně těch na FB), že je ta Hlava trochu oříšek s tvrdou skořápkou. Nejen nám chvíli trvalo, než jsme ji rozlouskli... Ale teď jsem ráda, že se to povedlo.

      Vymazat