neděle 21. ledna 2018

Víkend

Czech press foto

Jen škoda, že je ta výstava taková nějaká neuspořádaná (zdá se mi). Fotografie rozvěšené stylem "tady je ještě místo, sem něco dáme". Možná je to ne úplně vhodným výstavním prostorem... Spousta zajímavých fotografií v té nekoncepčnosti tak trochu zaniká.







     A cestou domů k Myšákovi. Sladká dámská jízda. :-)







7 komentářů:

  1. Po kultuře je Myšák ideální:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak na výstavu reagovaly děti? Nevzbudila velké emoce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máte na mysli nějaké drastické záběry nebo fotky z válečných konfliktů? Takové se mnohem častěji vyskytují na World press foto, na Czech press foto byla drastická reportáž o zabíjení zvířat (v sekci video), ale moc nevím, o čem byla, protože jsme se na ni prostě nepodívali. Jinak samozřejmě fotografie se sociální tématikou na výstavě jsou, ale myslím, že dětem (moje děti jsou ve věku 8 a 11 let) neuškodí, když vidí, jak v Africe žijí lidé z toho, co najdou na obrovských skládkách. Naprostá většina fotek na Czech press foto je ale z celkem běžného prostředí - politika, kultura, portréty, příroda, sport, myslivecké bály, soutěže mladých houslistů... Naši Mařenku nejvíc zaujaly fotografie z domova důchodců s psími kamarády, kteří docházejí za starými nemohoucími lidmi (viz fotka s rukou a psí tlapkou), Františce se nejvíc líbila fotoreportáž o roce s retrívry. Mě zaujala série fotografií Alžběty Schnürerové - https://www.czechpressphoto.cz/cpp/detail-rocniku/2017/305/kategorie/lifestyle/208/4100/.
      Byli jsme na té výstavě s fotokroužkem, na který holky chodí (já jsem šla jako rodičovský doprovod), a všech osm dětí myslím vnímalo výstavu pozitivně. Jinak emoce ty fotky budí, to je jasné - ale to je asi v pořádku... ;-)

      Vymazat
    2. Děkuji, já jsem před lety byla na World press photo v období těhotenství a byla to síla. Některé fotografie se mnou hýbaly daleko víc než třeba video záznam.

      Vymazat
  3. Ta sladká tečka byla ideální což? :-) Jééé hned bych si dala

    OdpovědětVymazat