středa 20. prosince 2017

Od Lvího muže...

z jeskyně Stadel až po Aj Wej-weje.

Dějiny umění v příbězích pro děti.
Asi jsem dítě, mě to taky baví... :-)
Příběhy umělců a jejich děl (sice smyšlené, ale inspirované skutečnými díly a životy), pomocí nichž se skvěle daří zasadit vznik, význam a ojedinělost jednotlivých děl do souvislostí. A probudit touhu dozvědět se víc...












     -------
     Všechny knížky, které se objevují na blogu Pondělí, jsem si sama koupila, přečetla 
     a prostě chci jen poslat informaci o nich dál. 
     Žádný příspěvek na mém blogu není komerční nebo sponzorovaný. 

13 komentářů:

  1. fiha, prave dnes som nad tym uvazovala, ci su vsetky tie knihy vase - musite mat doma uzasnu zbierku. (na druhej strane, mestska kniznica v prahe je tiez dobre zasobena, takze by to mohlo byt aj odtial). vdaka za vsetky tipy, zvyknem sa tu inspirovat. a tato je riadny "spek", myslim, ze si ju objednam.
    citam tu len same dobre odporucania. najdu sa u vas aj knihy, co napriek tomu, ze ste si ich kupili, nakoniec neboli az take dobre?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do knihovny taky chodíme - tam M. a F. odkazuju ohledně knížek typu šestý díl přátelství mezi Týnou a poníkem nebo ségra upír. :-)
      Dětské knížky, které dávám sem na blog, jsou ty, které se nám/mi líbí. Většinou nekupuju knížky úplně naslepo. Nejradši si knížku samozřejmě nejdřív prolistuju, když je to možné. Čtu recenze. Ukázky z některých zahraničních knížek se dají najít na youtube. Někdy to prostě risknu. No a někdy to taky nevyjde - ale to sem pak takovou knížku nedám... :-)
      U dospěláckých knížek je to trochu jiné - tam si většinou knížku vyfotím, když ji čtu, jako deníkový záznam. Takže se tu asi objevilo i pár knížek, které se mi třeba nakonec zas až tak nelíbily (z posledního roku, co si vzpomínám, třeba Urbanovu Závěrku jsem měla docela problém vůbec dočíst...). Tím, že se v práci živím především psaným slovem, nemám už moc chuť na blog sepisovat nějaké dlouhé a promyšlené recenze, ale když jsem z nějaké knížky nadšená, tak se to asi pozná. :-)
      Zdravím! Kl.

      Vymazat
  2. Je krásná! Můj muž ji na mé přání objednal, i když se tvářil, že to asi bude zase nějaká moje specialita, která ho bůhvíjak nenadchne. A pak když přišla a nakoukl do ní, tak i on byl dost nadšen (nebo mi tak alespoň připadal :-D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ta knížka připadá věkově univerzální. :-)

      Vymazat
  3. Mila Klaro, i kdyz mam dceru, 11 let, tak vsechny detske knihy podobneho typu si kupuji pro sebe:-) Bohuzel, tohle ji vubec nezajima, ani vystavy a muzea a obdivuji vase holky (a dalsi blogerske) jak jsou sikovne a co vsechno zvladnou se zajmem. Dostat dite na vystavu,do muzea, to je pro rodice za trest. Jako knihovnice dost trpim :-) A Van GOghova hvezdna noc bude pod stromeckem jako darek pro mne. Hezke svatky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tlačit to silou nemá smysl. Jsem vděčná za to, že M. a F. knížky i umění obecně baví - ale nemyslete si, každý víkend by na výstavu určitě taky nechtěly... Ale jsem si jistá, že kdyby je to nezajímalo, stejně bych si ty dětské knížky taky kupovala pro sebe. Vlastně i teď pár takových doma mám. ;-)
      I Vám přeju krásné svátky! Kl.

      Vymazat
  4. Mně bylo od začátku jasné, že jsi spíš maniak na knihy, než že by za tím byl nějaký sponzor. V tom je ta úžasná svoboda. Člověk píše jen o čem on chce.

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle knihu mi v mém oblíbeném knihkupectví "nenápadně" podsunula má milá paní knihkupcová a bylo to.. :D je neskutečně skutečná a já mám takovou radost, že to někoho napadlo :D .. akorát jsem z ní uchvácena hlavně já a v těchto uchvátaných dnech se těším na večery, kdy se bez chvatu zahrabu do postele, dcerka mi přes rameno kouká na co to koukám a spokojeně usne.. Knihy jsou pro mě dobíječky největší.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda,že se o své dojmy o knihách podělíte.Pár jsem jich díky vám pořídila.
    A také jsem ani nějak nepřemýšlela,že zrovna u vás by ten článek byl komerční.
    Takže děkuju a hezké svátky,P.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvelé!
    Kráne a pokojné Sviatky, Klárka!

    OdpovědětVymazat
  8. Už jí mám doma také, sobecky jsem jí chtěla pod stromeček pro sebe a ne pro děti. A je skvělá! Čtivá, krásně ilustrovaná, velmi zajímavá

    OdpovědětVymazat